+46 (0) 8 26 87 48

Suseboparken, Upplands Väsbys nya stadspark genom ett demokratiprojekt

Ett projekt i tiden. 
Kommunen har låtit invånarna ge förslag till sin nya stadspark och att få vara med att skapa och bygga sin egen framtida drömpark. 

Målet att skapa en så bra och välkomnande park som möjligt.

Parken är modern i samtiden samt har det även återkapats produkter och verk för att återspegla och bevara områdets historia.

Malus fick utav kommun det prestige fyllda uppdraget att i samarbete ta fram fantastiska lyktor till parken och kommunen som är en hyllning till en av Sveriges genom tiderna största exportprodukt, den berömda Optimus lyktan. 

Delar av parken har bevarats så som de äldre uppväxta träden som består utav lind, bok och alm och som bidrar till den biologiska mångfalden. Även Villa Susebo, den gula villa som ursprungligen fungerade som disponentbostad för Wäsby verkstäder vilken uppfördes 1906 i nationalromantisk stil och som är skyddad genom detaljplan 1990.

Mycket nytt i parken t e x de vackra historiska träskulpturer som sågats till utav motorsågsskulptören Torbjörn Lindgren föreställande Väsbys tre socknar Ed, Fresta och Hammarby. Att inte glömma är fjärilsparken och den härligt porlande forsen
.

          Tre sjuka almar blev tre skulpturer av skulptören Torbjörn Lindgren.
          St Jakob ovan.

Villa Susebo, den gula villa.

 

Villa Susebo, den gula villa.

Heliga Birgitta t.v. och Sankt Olof t.h.

Elinstallation av Magnus pollarlykta